Да, номинирана съм за вицепрезидент на Социалистическия интернационал. Бях поканена лично от генералния секретар на Социнтерна Луис Аяла. Това призна на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова.
„Приемам това като признание за България. Колкото повече българи има на високи постове в международни организации, толкова повече гласът ни ще се чува”, добави тя.

Нинова уточни, че изборът ще се проведе между 2 и 4 на конгрес в Колумбия. 31 кандидати са номинирани за поста.
„Ако бъда избрана, ще отстоявам интересите на България в тази най-висока международна организация. Благодаря на г-н Аяла. Очаквам избора”, каза още социалистката.

Тя уточни, че все още не е ясно за кой ресор ще отговаря. Това щяло да стане факт след избора. 

По време на брифинга тя коментира и оставката на главния секретар на МВР Георги Костов. По думите БСП няма отношение към оставката и такъв въпрос трябва да бъде отправен към служебния кабинет, не към БСП. Лидерът на столетницата опроверга твърденията на Бойко Борисов, че оставката на главния комисар е по поръчка на социалистите.
 
Нинова каза още, че е готова за дебат с основния си опонент и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. "Ние задължително искаме да участваме в дебати с другите партии. В момента текат преговори с медиите. Отворени сме за дебати. Очаквам с нетърпение дебат с г-н Борисов, ако то иска да се състои такъв", сподели Нинова.