Призоваваме хората да не се поддават на провокация, а полицията да не упражнява насилие върху протестиращите. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти, предаде "Фокус".

Всеки българин е свободен да протестира мирно. Ние подкрепяме и участваме в тези протести. Както заявих от трибуната, ще си направим свой национален митинг, тъй като ни забраниха да провеждаме събора на "Бузлуджа".

Ще го проведем в центъра на София. Призоваваме да не се поддават хората на провокация, а полицията да не упражнява насилие върху протестиращите", каза Нинова.

При строги противоепидемични мерки столичните социалисти си избират ръководство. Всички делегати и гости минават през строг контрол - измерва им се температурата и се дезинфекцират.

След възстановяването на вътрешно-партийната кампания се проведоха последните шест районни конференции. От тях председателят на БСП - София Калоян Паргов получи още 6 номинации за нов мандат и вече е с 24 от 24 района.

Останалите номинирани на последните районни конференции са Христо Проданов с 5 номинации, Георги Свиленски - 4, Борис Цветков - 3. Валери Костов, Жельо Бойчев, Крум Зарков, Ленко Петканин, Марин Пенков, Михаил Ставрев, Петър Апостолов и Стефан Василев са с по една номинация.

От тези конференции Корнелия Нинова е получила шест номинации за председател на партията. Калоян Паргов и Кирил Добрев са с по 4. Драгомир Стойнев, Сергей Станишев, Валери Жаблянов и Крум Зарков имат по 2 номинации.

По една номинация имат Красимир Янков, Костадин Паскалев, Георги Пирински, Янаки Стоилов, Антон Кутев, Михаил Миков, Лъчезар Костов, Христо Проданов и Стефан Василев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!