Спас Панчев иска да се явява сам на местни избори срещу БСП, а беше с нас на парламентарните, защото не може да мине границата от 4%. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на bTV по повод решението на ЗС „Александър Стамболийски“ да напусне коалиция „БСП за България“.

„Ние сме коалиция, която има договор, че ще се явяваме всички заедно на всички избори. Г-н Панчев иска да се явява самостоятелно на местни избори срещу БСП, каквото е правил други пъти. На парламентарни избори е заедно с БСП, защото не може да прехвърли границата от 4 % сам, а на местни избори сам и срещу БСП. В понеделник ще се съберем ръководството и коалиционните партньори, ще решим какво ще правим“, каза Нинова.

Голяма рокада в „БСП за България”

Тя обърна внимание, че общинските съветници на Спас Панчев гласуват срещу кметове на БСП. Попитана какво се случва с депутатите Спас Панчев и Димитър Георгиев от ЗС „Александър Стамболийски“, които напускат коалицията „БСП за България“, Нинова зави, че това ще се реши на заседанието на ръководството и парламентарната група в понеделник.

Корнелия Нинова с голямо признание! Звъняла на Борисов по телефона с лична молба, разкри детайли за разговора и развръзката

Попитана дали я притеснява, че депутатите на ПГ на „БСП за България“ могат да станат 78, Нинова отговори: „Не, важни са принципите и чистотата в политиката, която залагаме да продължи по същия начин и да няма двойственост на интереси“, каза лидерът на БСП.