Нито в действие, нито в бездействие на парламента съм ползвала кола на НСО, нито съм ползвала парламентарна кола. Никога не съм ползвала. Така разбирам нещата. Това заяви пред Nova News лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Има една специална комисия, която преценява дали има заплаха за политици“, каза тя по повод твърденията на Кирил Петков, че му е дадена охрана от НСО заради заплахи за живота му.

Нинова посочи, че и при нея е имало подобни случаи. „Кемал някой си“ ѝ е пращал SMS-и и е имало сериозен тормоз.

„Тогава тази комисия реагира и ми предложи охрана от НСО, отказах“, разкри тя.

„Имала съм втори случай, когато малко необяснимо ми се случиха две катастрофа една след друга. Стоях отстрани, едно такси ни удари. Дълго време ходих с яка на шията заради камшичния удар. След това пак такси от една странична улица“, разказа тя.

Тогава същата комисия ѝ е съобщила, че има някаква информация за риск, но Нинова отказала охрана от НСО.

„Третият път е когато бях вицепремиер. И тогава отказах“, припомни тя.

"Спомням си, че дори шефът на НСО дойде в кабинета ми, но пак отказах. Не се правя на герой, но така разбирам нещата. Смятам, че това са излишно дадени пари”, допълни лидерът на левицата.

„С Роберт Фицо сме лични приятели. Години наред сме имали противоречия в рамките на ПЕС“, изтъкна тя.

„Ние сме в едно семейство, но имаме своите различни позиции“, подчерта тя.

Нинова обясни защо БСП е против текстовете в Истанбулската конвенция, които не засягат насилието. „Не подкрепяме текстовете за социален пол, различен от биологичния”, подчерта политическият лидер. Тя подчерта, че евродепутатите на БСП ще бъдат в социалистическото европейско семейство в лицето на ПЕС.

Корнелия Нинова е категорична, е влизането на Северна Македония в Европейския съюз би било както в техен, така и в плюс на целия регион, но подчерта, че за целта съседите ни трябва да изпълнят условията.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!