Заблуда е, че искаме увеличение на корпоративния данък, нашите предложения са в посока доходите на физическите лица.

Това каза лидерът на БСП и водач на листата на "БСП за България" в 3-ти МИР Варна и 25-ти МИР София град Корнелия Нинова по време на пресконференция след среща с работодателските организация.

"Поехме ангажимент за едно дългосрочно сътрудничество по отношение на антикризисните мерки, от които има нужда все още бизнесът, за да се стабилизира и да започне растеж.

Тези мерки да са насочени в две посоки: запазване на работни места, разкриване на нови такива, гаранции за доходите на хората, но и преки стимули за развитие на бизнеса.

Пряка помощ от държавата в различни посоки така, че да можем да съчетаем и да намерим баланс между социалните политики в помощ на хората, които пострадаха от кризата в помощ на хората, които пострадаха от кризата и в помощ на бизнеса, който трябва все пак да гарантира ръста на БВП и развитието на икономиката.

Оставаме в траен диалог и занапред, за да сме взаимно полезни с обща цел - развитието на икономиката и чрез това възможност за развитие на социални политики, които за нас като партия си остават приоритет", допълни Корнелия Нинова.

Тя поясни, че с работодателските организации имат някои различия. "Имаме различни виждания по отношение на вноса на работна ръка от трети страни.

Ние сме по-скоро за това да се опитаме държава, бизнес, политици и чрез закони да създадем възможност за израстване на кадри. Разбираме и тяхната нужда от работна ръка, но тук имаме някои резерви", допълни още лидерът на БСП.