Промяната започна, време е за възмездие, но е време и за градеж.

Това каза лидерът на БСП и водач на "БСП за България" в 3-ти МИР Варна и в 25-ти МИР София град Корнелия Нинова по време на откриването на предизборната кампания на "БСП за България" в столицата.


Ето какво каза Нинова:

"Днес поставяме началото на предизборната кампания, но ние сме в средата на една дълга, изстрадана от нас битка за промяна. Днес е началото на кампанията за един парламент. Но не е време за мандатници.

Днес е време за държавници. Преди 4 години започнахме тази битка за промяна - тогава, когато беше много трудно, когато мнозина мълчаха - уплашени или купени.

Още тогава заявихме: "България е поробена от свои. Има паралелна държава и задкулисие. И те крадат 10 милиарда лева от българския народ. Това беше през 2017 г.

И знаете, че през следващите години заради тези смели думи и действия, бяхме подложени на натиск, на охулване, на опити за купуване. Аз искам да ви благодаря, че стоически издържахме и упорито продължавахме тази битка за справедливост.

И промяната започна, ГЕРБ, Борисов и техният едноличен, крадлив модел на управление рухна. Време е за възмездие, но е и време за градеж.


Защото днес най-важният въпрос е: какво след модела "Борисов"? Какво да се направи и кой може да го направи. Появиха се нови партии, присвоиха си протестния вот, нарекоха се "протестни партии", макар и появили се накрая за аплодисментите.

Но си позволиха да ни нарекат "статукво". И трябва да получат нашия отговор. А отговорът е истината - ние не сме статукво.

Ние сме последователната, принципната, системната опозиция на този модел. Ние сме системната партия, която може да даде сигурност в промяната и да се погрижи за всеки.

И нещо повече - ние сме наясно какво трябва да се направи сега. Нашата цел е да няма мизерстващи и бедни хора, които не могат да си платят тока. Да има работа и добри доходи, и пенсии.

Младите да отглеждат спокойно децата си. Всеки да може да се лекува. Децата да могат да се образоват. Предприемчивите и умни българи да могат да правят икономика. Да има сигурност във всеки български дом и да бъдем независима и суверенна България.

Но такава независима и суверенна, в която никой лидер на политическа партия да не може да си позволи да каже, че друга държава е неговата родина. Нашата родина е България.

Такава независима и суверенна, в която не може чужди войници да влизат в българска собственост. Такава независима и суверенна, която може сама да съди и осъди корумпираните, а не да чака някой отвън да го направи.

Искам да се обърна към вас, кандидатите за депутати в нашите листи в цяла България, и към водачите:

Вие сте нашата първа линия в цялата страна. Ние не сме кандидати и водачи просто за един парламент. Ние сме водачи на обществото.

Ние сме водачи за промяна. Ние сме водачи за справедливост, за сигурност и за добруването на българския народ. Идете днес и занесете тази сила, тази воля за промяна до всяко българско кътче. До всеки български гражданин. Нека да дадем сила и увереност на нашия народ, че можем да градим друга България, че можем да работим и да постигнем добруването на българския народ.

И ако досега бяхме сами в тези битки, днес е различно. Във време на разделение и омраза, ние обединяваме, ние съединяваме наши идейни съмишленици. Подадохме ръка.

Благодаря ви, уважаеми партньори, че загърбихме различията си, разделенията си през годините и днес тук сме 16 партии и организации с обща цел. Вървим заедно към общия ни успех и просперитета на България. Благодаря ви за голямото ляво обединение, защото България има нужда от него.

Скъпи български граждани,

Най-лошото остана зад гърба ни. Пред нас има само една възможност - да възстановим държавността, да възстановим справедливостта. Можем да го постигнем. На добър час и успех!"