Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира пред БНТ напускането на Калоян Методиев от президентството. Припомняме, че по-рано днес той разкри, че присъствието му на тържество на БСП в Боровец е било повода държавния глава да поиска оставката му

"Нямам представа защо това може да бъде повод за напускане, но не ме обижда. Имам принципи и не се меся в решенията на президента. Сега има вето на Изборния кодекс със същите мотиви, които изнесохме ние в пленарна зала", каза Нинова. 

"Когато парламентарната група излезе от парламента, той призова да се върнем, но аз му обясних, че не може да взима отношение в партийните ни решения. Партията не се меси в президентството. Г-н Методиев каза, че това е само повод. Между тях е имало различия и принципи и не е моя работа да ги знам. Изненадана съм, че това е повода, но не съм обидена", допълни тя. 

Калоян Методиев заяви в телевизионно интервю, че "между Правец и Боровец, избира Боровец". 

"Всеки е свободен да се вижда с когото си иска и да носи отговорност за това. Никога не съм се интересувала от вътрешната позиция в президентството", каза още Нинова. 

"Промените в Конституцията не могат да станат без решение на НС и без партиите. Не е важно кой предлага промените, важното е какви ще бъдат те", категорична е тя. 

"Конгресът постави акцент върху няколко неща. Това е една мини промяна на промяната, която трябва да стане в държавата - край на задкулисието, хората взимат участие в решенията, които касаят техния живот, да не лъжеш преди и след избори, т.е. морала в политиката. Отказахме постове и пари и четири години бяхме в опозиция. Ние сме единствените, които изготвиха различен план на управление. Това е достойнството на този конгрес", обясни лидерът на БСП. 

OЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!