С президента Румен Радев имахме разговор сутринта. Попита ме дали съм бил на тържество на Корнелия Нинова в Боровец, каза ми, че не можем да продължаваме така. Аз му казах, че в такъв случай подавам оставка. С тези думи бившият началник на кабинета на президента Калоян Методиев сложи край на спора той ли е подал оставка, или държавният глава му я е поискал.

„Написах я, входирах я. За да няма колебания и връщане назад, публикувах съобщението във Фейсбук. След това президентската служба разпрати съобщението до медиите. Явно съм засегнал егото му. Това са фактите”, добави той.

На въпросното тържество в Боровец ме покани лично Нинова, с която се познаваме от години. На него имаше много хора. Без грам колебание съм приел поканата. Това не беше нещо, което е осъдително.

Бомба в БЛИЦ! Президентският секретар подава оставка, спречкал се с Радев заради... 

Не съм казвал на президента, че съм поканен. Не познавах повечето хора, които присъстваха”, добави той.

Методиев посочи, че във времето е имал доста несъгласия с президента. „Конституционните промени според мен не можеше да бъдат направени по начина, по който тръгнаха да се правят, без участието на партиите.  

Не можеш да слагаш всички партии в кюпа, че са лоши, защото това дестабилизира партийната система. По кадровата политика сме имали разминавания. По това какво може да прави институцията.

Радев обясни защо е освободил Калоян Методиев 

По начин на говоренето – винаги трябва да се дава надежда. За президентските обръщения... Не можеш да се обръщаш постоянно към хората. Обръщението трябва да отеква и да има резултат. В политиката важни са резултатите”, категоричен бе той.

Той не пожела да коментира дали има конфликт между президента и лидера на БСП. „Не сме говорили по темата. Мисля, че тя винаги е стояла на принципни позиции по отношение на институцията, не се намесвала в работата й”, каза Методиев.