Пряк избор на председател ще има, радвам се, че всеки член на партията ще има право да гласува. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти, предава „Фокус“.

„В момента тече най-важната дискусия в Националния съвет – оценка на политическата обстановка, последиците от кризата и социално-икономическия план на БСП за възстановяване на България от кризата. Тази дискусия продължава. Сигурно ще бъде още дълго.

Дотук какво решихме. Пряк избор ще има на председател. Отчетно-изборната кампания продължава, променихме датите на прекия избор и на конгреса, като ги изтеглихме с две седмици напред.

На 12 септември да бъде прекия избор, на 26 и 27 конгреса. Имаше най-различни предложения за дати. Радвам се, че накрая всички, въпреки различията и различните аргументи единодушно с 1 „въздържал се“ кампанията да продължи и пряк избор да има“, каза още Нинова.

Извънредни новини от Националния съвет на БСП

На въпрос дали се чувства уверена, че ще има втори мандат като председател на партията, Нинова отговори:

„Само ако партията реши така. Радвам се, че все пак всеки член на партията ще има право да гласува. Ако те решат, че ще имам втори мандат ще бъде така“, допълни още лидерът на БСП.

я коментира, че тече сериозна дискусия за социално-икономическите мерки, което представлява истинска платформа за национални избори.

Нинова заяви, че не се притеснява за промяната на датите и изтъкна, че е имало разумни аргументи за това.

„Като започнем от това, че на 26 –ти ще има местни избори, че ограничителните мерки продължават до края на юни. Накрая постигнахме това общо съгласие, че 12 септември е най-доброто“, коментира още тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ