Остава в сила решението, прието на подпис от НС на БСП,  да бъде възстановено провеждането на отчетно-изборната кампания и прекия избор на председател. Това стана ясно преди минути от заседанието на Националния съвет.

Председателят на БСП Корнелия Нинова изненадващо е предложила на членовете на НС да бъде прегласувано решението на подпис за да се спрат спекулациите в обществото и сред членовете на партията.

Без дебати пленума на партията отказа да се занимава с този въпрос отново. С отказа да влезе в дневния ред реално НС на БСП препотвърди решението си на подпис за стартиране на кампанията.

Решението гласи, че се  възстановява отчетно-изборната кампания в БСП от деня, следващ деня на отпадане на забраната за провеждане на организирани събирания на групи над 10 лица или от деня, следващ деня на въвеждане на изключение по мярката, което дава възможност за провеждане на конференции, събрания и други колективни мероприятия.

Непроведените общински конференции (общи събрания) на общинските (районни) и градски партийни организации ще се проведат в срок до 16 август 2020 г.
Прекият вътрешнопартиен избор за председател на БСП ще се проведе на 26 септември 2020 г., а 50-ия конгрес на БСП ще се проведе на 10-11 октомври  2020 г.  в зала 1 на Националния дворец на културата.

Така НС на БСП сложи точка на легитимността на спора за стартиралата кампания и легитимността на решението на подпис.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!