Нямаме мотиви за оставката на Данаил Кирилов, макар че, когато и да я даде – ще е все късно. Това каза кандидатът за председател на БСП Корнелия Нинова в Кюстендил, предаде „Фокус”.

„Имаме много основания, отдавна да имаме бележки към работата му. Не знаем дали причината е проектът за Конституция или нещо друго, когато обявят конкретно мотивите – ще коментираме”, каза Корнелия Нинова. Тя посочи, че Народното събрание по график трябва да започне работа на 2 септември. Единственото ново е това, че има предложение на премиера на Република България да се гледа проект за Конституция и свикването на Велико Народно събрание.

„Това ще стане факт, ако се съберат 120 подписа. Нека да висим дали ще ги съберат, тогава ще коментираме, защото другите политически партии в парламента виждаме, че са доста непоследователни.

„Воля” в един ден казаха, че няма да дадат подписи, другият ден казаха, че ще дадат. Очевидно, че позицията им се променя според други обстоятелства, това не е според принципите в политиката. Да изчакаме и да видим дали изобщо ще има 120 подписа”, каза Корнелия Нинова.

По думите й БСП започва редовна работа по отношение на новия парламентарен сезон, необходими са важни решения. „За мен по-важно от оставката на Кирилов или дали ще се съберат подписи е национален план за излизане от кризата, за посрещане на кризата и за по-лекото й преодоляване.

Национален план за социално-икономически мерки. Темата за конституцията измести сериозният разговор за идващата криза в икономката и за тома, че правителството не предприема адекватни мерки да помогнем на домакинствата и да се грижим за хората”, каза Корнелия Нинова.

По думите й през предстоящия парламентарен сезон това трябва да бъде акцентът на работата на парламента. Корнелия Нинова посочи, че днес в Кюстендил ще разговаря с хората за това, което се е случило през четирите години, в които тя е била председател, за виждането на БСП и за Българя.