Лидерът на БСП, вицепремиер и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова се срещна с кметове, общински съветници, председатели на общински съвети на левицата в област Ямбол. Тя се включи в обиколките в страната, в които участват депутати, министри, зам.-министри, членове на Националния съвет на БСП.

Бяха обсъдени мерките, които правителството предприема в помощ на семействата и компенсациите на бизнеса за скъпия ток, предвидените в бюджета мерки за общините.

“Напълно разбираме тежестта на кризите, които ни връхлетяха. Правителството полага всички усилия да помогне на хората. Бюджетът е социален и предвижда сериозни инвестиции. Икономиката има нужда от тази инжекция.

Кметовете да побързат с подготовката на проекти, за да стигнат средствата до повече общини и хората да почувстват промяната в междуградските пътища, в транспорта от малките населени места до града, във водоснабдяването", заяви вицепремиерът.

“Отличително качество на този бюджет е политиката за младите хора, децата, студентите, на което ние много държахме. Ще има безплатни детски градини, строителство на нови , повече средства за здравни кабинети в училище, за здравословна храна, за спортни салони, нови училищни автобуси. Увеличават се парите за майчинство и детските надбавки, както и стипендиите за студенти" обясни Нинова.

Заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин представи работата на парламента и на парламентарната група на левицата. Той изрази задоволство, че правителството е осигурило средства за довършване на областната болница в Ямбол и увереност, че тя ще бъде готова до края на годината.

В срещата участва и членът на Изпълнителното бюро на БСП Катя Георгиева.