БСП влиза по-силна в предизборната кампания, защото през властта доказа резултати. Влизаме с много открито лице пред избирателите, защото доказахме, че може да има социална държава. Това каза пред bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Ние бяхме социалният стълб в правителството. За 12 години пенсиите са увеличени със 164 лв. Само за тези месеци ги увеличихме със 167 лв., има и заложено увеличение в актуализацията на бюджета.

Едно е да критикуваш в опозиция, съвсем друго е да се докажеш в управление. Очаквам хората да ни оценят по работата, че 6 г. сме последователни в борбата с модела на управление на ГЕРБ. Мисля, че с доказахме като стабилна и последователна партия.

Ще работим за по-висок резултат, не вярвам да е по-нисък”, каза още тя.

По темата с "Газпром" лидерът на социалистите подчерта, че връщането на газовите доставки от руската компания е "национално отговорна идея".

„За първи път през април заедно с работодателите обявихме, че е необходимо да има доставки от „Газпром”. Цялата индустрия претендира за това. Виждам, че политическите лидери, с напредването на времето, узряват за тази идея. Ние гледаме на това като интерес за България, за да не фалира индустрията”, посочи Нинова.

В отговор на въпрос кои биха били партньорите на БСП в следващия парламент, тя заяви: „Досегашните ни партньори. И онези партии, които са готови да продължим. Има нужда с удвоени усилия да съставим правителство и да продължим”.

Що се отнася до ИТН, Нинова каза, че към момента социологическите проучвания показват, че те няма да влязат в парламента. „Ако влязат, ще решаваме”.

На въпрос как ще се отразят престрелките между БСП и президента, Нинова заяви, че БСП и лично тя са направили Радев държавен глава. 

„Подкрепихме го за втори мандат. Президентът свали правителството. Ние никога не сме започвали атака срещу него. Ако намерите една дума, упрек към него, ми се обадете, винаги сме го защитавали. Когато беше най-остро атакуван от Борисов и Цветанов, единствено БСП заставаше да го брани. Винаги сме стояли зад него”, подчерта Нинова и добави, че тя не е водила частен разговор с Радев.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук