Бяхме фактор на стабилност, сигурност и диалогичност. Борихме се с корупцията, като спряхме рекета над фирмите. На първо място сме по индустриално производство в Европа, което е рекордно. Това заяви след регистрацията на БСП в ЦИК за предстоящия вот през октомври лидерката на социалистите Корнелия Нинова.

"Тръгваме с това самочувствие за добре свършена работа и знаем, че хората ще ни оценят", смята тя.

"Имаме решения и за напред. Имаме 4 работещи решения, с които гарантираме, че ще преведем България и народа по спокойно през следващите месеци", категорична бе тя и ги изброи:

Първо - налагане на мораториум върху цената на газа, водата и парното за битовите потребители.

Второ - сериозна компенсация за бизнеса за разликата в цените.

Трето - продължение на социалната програма.

Четвърто – преговори с „Газпром“.

"Ще кажат, че мораториумът върху цените не е възможен и ще предизвика катастрофа в държавата. Само ще кажа, че вече бяхме пробвали с такива мерки през зимата и така преведохме хората по-спокойно през кризата. Сега го предлагаме за газа", каза тя.

"Нищо от апокалиптичните сценарии не се случи", подчерта бившата министърка.

„От април месец от БСП твърдим, че трябва да се подновят разговорите с "Газпром" и да се работи по подновяване на доставките по настоящия договор. Виждаме вече, че и останалите партии са узрели по темата и вече и те предлагат подобно нещо. Важно е да изберем най-доброто, а това, както виждаме, е от „Газпром““, каза тя.

По думите й БСП е ясна и последователна по темата още от април месец.

„Няма да правим коалиция с ГЕРБ и ДПС. Ще разговаряме за съставяне на правителство с тези, които са готови да продължим борбата с модела на управление на ГЕРБ”, каза тя, като не изключи формацията да преговаря и с ИТН, ако намерят място в следващия парламент.

Нинова е категорична, че от формацията й искат социална държава.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук