Внушението, че Борисов е най-големият дипломат на Балканите беше опровергано от думите и действата на самия Борисов. Това написа председателят на БСП Корнелия Нинова в профила си в социалната мрежа Фейсбук. 

"Лесно се гради фалшив образ, когато имаш коментатори и медии под ръка. Но именно защото е фалшив, този образ може много бързо да бъде сринат.

Внушението, че правителството води успешна външна политика, а Борисов е най-големият дипломат на Балканите беше опровергано от думите и действията на самия Борисов", написа Корнелия Нинова.По думите й премиерът е вкарал страната ни в дипломатически скандал със Сърбия за Косово, със Северна Македония, наричайки президента и премиера северномакедонци, а сега и с Румъния, обвинявайки румънските туристи за преносители на чумата.

"Жалкото е, че от такива “дипломати" страда България и българите. Присъединяването на Западните Балкани към ЕС е един от най-силните приоритети, които имахме по време на председателството на Съвета на ЕС.

Реализацията му изисква добросъседски отношения. Уви. Дипломацията е тънка работа и не е за всеки", пише лидерът на БСП. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ