Това е израз на слабост - когато нямаш аргументи, нападаш лично. Госпожа Йончева показа лицето на управлението на ГЕРБ и получи реакцията на Борисов. Надяваме се в най-скоро време тя да го осъди. Не може да се хвърлят такива обвинения, които не почиват на никаква фактология. Така лидерът на БСП коментира скандала с репортажите на журналистката и кандидат-депутат Елена Йончева, за които от ГЕРБ твърдят, че са платени милиони държавни пари.
„Борисов няма да се оттегли от политиката, ако изгуби делото, защото той не е човек, който може да носи отговорност”, бе категорична тя. Нинова каза, че би го попитала: „Защо принизявате равнището на политиката до това ниво? Защо бягате от истинския дебат за бедността, политиките, проблемите. демографската катастрофа? Защо е това кухненско, лично нападение”? „Опонентът ни предпочита да е личното, жълтото  и елементарното", добави Нинова.

"Не можеш да водиш компетентен дебат за едни или други сфери, когато от другата страна нямаш компетентност. Когато нямаш компетентност, свеждаш нещата до жълтото. Жълтото много се харесва, но то ще се върне като бумеранг”, предупреди Иво Христов бившия премиер Борисов.

Христов коментира Европа на две скорости и близкото сътрудничество между Русия и Турция. „Присъстваме на огромни геополитически сътресения, но не си даваме сметка за това. Пред нас се разкрива Европа на две скорости, тоест, дефрегментизация на ЕС. Русия и Турция са стари врагове, но днес имат общо сътрудничество. Америка загърбва Европа и започва да си гледа своите чудовищни проблеми. Също така напрежението между САЩ и Китай нараства. Това е каскада от проблеми. Стоим върху вулкани от проблеми, които се взривяват непрекъснато”, каза професорът.

Нинова бе категорична, че ако БСП дойде на власт, ще иска да бъдат отменени санкциите на ЕС срещу Русия, защото българският национален интерес е засегнат от тях. Нинова и Христова посочиха, че ЕС пръв трябва да отмени санкциите, защото той ги е въвел. Те посочиха още, че САЩ са си вдигнали стокообмена с Русия след въвеждането на европейските санкции. Германия и Унгария също са вдигнали стокообмена. Това е двойния стандарт, с който БСП не е съгласна, подчерта Нинова.

„Сигурна съм, че г-н Радев не е подкрепил СЕТА. Убедена съм, че ще даде споразумението на Конституционния съд. Този човек каквото е казал, го е направил”, каза Нинова, коментирайки скандала около документа. „До колкото познавам г-н президента, той е патриот и той защитава българските интереси”, каза на свой ред професор Иво Христов.