Корнелия Нинова дори вчера излъга за киселите краставички, заяви бившият финансов министър Владислав Горанов в ефира на Нова телевизия. Той изтъкна, че е забранен износът за Русия само на пресните такива.
Запитан защо според него БСП целят едва ли не България да напусне ЕС, Горанов отвърна: "Вижте например реакцията на Нинова за вземането на решенията в ЕС, както и реакцията за санкциите срещу Русия".

"Антисистемният играч изрича неща, които трудно могат да бъдат извършени и предлага решения, които променят отношенията в обществото и ги водят до крайност, която води до счупване", добави той.

Депутатът от БСП Жельо Бойчев от своя страна заяви: "Нинова просто каза истината, че ЕС е измислен като съюз за равноправни партньори и позициите трябва да станат категорично ясни позициите. БСП настоява да не сме в една от последните скорости. Казваме точка на политиката, която се съгласява с това, което кажат началниците".

Горанов изтъкна от своя страна, че БСП ще легитимира ДПС с един елегантен ход след 2 седмици. 

Той запита Желев дали знае защо ГЕРБ подаде оставка, а депутатът отвърна: "Ами защото сте изгубили доверието на хората". Тогава Горанов го попита дали не е крайно време и БСП да подаде такава.