„Ще говоря с Ананиев от полунощ да направим задължително носенето на маски навън. В цял свят е така. Всеки от вас е убеден, че маска или шал, биха свършили работа. Поръчали сме още един милион маски, отделно всеки може да си ушие, ако иска“, заяви по време на брифинг премиерът Бойко Борисов.  

„Искаме максимално бързо да въвеждаме всяка една от мерките, но за да ви ги предложим огромен колектив от хора работят, уточняват, за да може да има ефективност“, поясни министър-председателят. 


БЛИЦ TV: Борисов: На Великден ще изляза на балкона и ще викам колкото имам глас

„Рисковата група е много голяма.  Ако те влязат в болницата, щетите ще са катастрофални“, категоричен бе Борисов.

Премиерът призова хората да си останат у дома на Великден. „Моля ви, който не умира да отиде на църква да не го прави. Убеден съм, че Господ ще ни чуе заради това, че сме действали умно. Аз самият ще изляза на двора вечерта на Великден, но нека го направим от вкъщи, от дворовете си. Длъжни сме да направим това, вие виждате в другите страни затвориха църквите. Ние със Синода заложихме на вярвата, съзнанието и самодисциплината“, каза още премиерът.

„Всички възможни механизми, които сме сметнали показват, че в следващите 2 седмици ще ние много трудно“, заключи Борисов.

По въпрос за кандидатстването ни в еврозоната Борисов заяви, че няма никакво смекчаване на критериите. 

НА ЖИВО В БЛИЦ TV! Държавата ще даде следната сума на родители в неплатен отпуск

„Никога не бих си позволил да кажа, че работим толкова активно ако нямаме достатъчно уверения. За нас е изключително важна мярката, за да гарантираме не знаейки колко ще продължи тази криза. Растежът ни беше по-голям от другите страни в ЕС. Безработицата ни беше най ниската в историята ни. Европа знае колко дисциплиниран и подредени сме.

Имаме най-нисък външен дълг. Доверието, което сме изградили, се надявам да ни помогне и сега. Нашата икономика е свързана с другите големи, като немската. Ако тяхната не заработи и нашата не може. Въпросът с коронавируса трябва да се реши глобално. В момента, който имаме лекарство, светът ще тръгне веднага напред", поясни министър-председателят. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!