Уверих се с очите си колко тежка и трудна е работата на нашите шофьори. Няма как с подобно законодателство те да си изкарват хляба. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков за пакета "Макрон" в  предаването "Събуди се" по Нова телевизия.

"Никога не е имало такова разделение в Европейския парламент. Представете си, шофьорите ни са задължени да си купуват устройство, което още не е изобретено. Какво законодателство е това", попита Новаков.

"Как може да гласуваме забраната на пластмасовите сламки, защото замърсяват околната среда, но шофьорите трябва да похарчат стотици литри бензин, за да се върнат по родните си места. Всичко това ще замърси още повече градовете", каза още евродепутатът. 

"Оставам непримирим. Ще направим всичко възможно да наклоним везните по пакета "Макрон". Имаме изключително небалансирано законодателство в този случай", допълни той.

"Чух историята на шофьор, който паркира на паркинг в Западна Европа, заедно с други западни тирове, идва проверка, която започва и свършва в българския камион. Само той е и глобен", завърши Андрей Новаков.