”Аз съм поканен от г-н Каракачанов в качеството си на експерт, моята дългогодишна обвързаност с екологията беше причината да бъда поканен за министър. Аз не съм част от Обединените патриоти”. Това заяви министърът на Околната среда и водите Нено Димов в студиото на ”Денят на живо” по Канал 3. 
 
”Скандалите можеха да бъдат избегнати. Видях г-н Сидеров в една нова роля на човек, който се опитва да успокои страстите. Видях Корнелия Нинова в една нова роля, защитаваща европейски ценности на фона на това, което чухме преди два месеца”, каза той за скандала в Народното събрание, който се разрази вчера
 
Във връзка с проверката, която министърът започна на зелените проекти, той обясни, че е получил сигнал. ”По този сигнал възложих проверка. Сигналът касае редица неправителствени организации”, посочи той, но отказа да спомене имена.
”Ако някъде има нарушение, че обявя този, който е проблемен, но тези, при който няма проблем няма смисъл да се споменават ”, разясни той. 

"Основният проблем, който визира тази неправителствена организация, е с Поморийското езеро, но той също трябва да бъде проверен дали е реален. Там става дума за изграждането на една изкуствена част от езерото, за която се твърди, че е променила местообитанието на определени птици4, обясни още той.
 
Вижте още от интервюто с Нено Димов във видеото!