Старата муцуна в политиката Татяна Дончева бе изобличена от Тошко Йорданов в предлагане на 500 000 лв. подкуп, а сега нагло се опитва да замете следите си, хвърляйки димки.

Отровният пушек от неприличното й предложение обаче се връща като бумеранг в лицето и сваля маската й, а зад обичайната й злоба и арогантност сега се прибавя и зловонния дъх на корупция.

Председателят на парламентарната група на ИТН - Йорданов, не случайно обяви Дончева за лъжкиня. Месеци преди парламентарните избори адвокатката на "Мултигруп" тръбеше, че няма да се кандидатира за депутатка. Но излъга.

Не само, че се провря в парламента, но и се добра до зам.-председателското място. Осъзнавайки високото място, до което е допълзяла, Дончева иска да стигне и още по-далеч - до Изпълнителната власт.

Сигурно бълнува и за правосъден министър. Само че паметта на българските граждани не е толкова къса, колкото й се иска. Документите, които БЛИЦ направи публично достояние преди време, ясно показват как Дончева е била изхвърлена от прокуратурата по предложение на Иван Татарчев. Мотивът на тогавашния главен прокурор за отстраняването й като магистрат е бил, че не притежава морални качества за заемането на длъжността.

Сега обвиненията към нея са още по-сериозни. Според Йорданов се касае за рекорден подкуп от половин милион лева. За много по-малки обвинения политици от цяла Европа подават оставка незабавно.

Да очакваме подобна доблестна постъпка от Дончева е химера. Нея обаче ще й покажат вратата не съпартийците й, а избирателите. И това ще се случи още на предстоящите избори.

Ивайло КРАЧУНОВ