НС не успя да събере необходимият кворум от 121 депутати, след като към края на работния му ден от БСП поискаха поименна проверка и напуснаха залата, за да се създаде временна комисия за новата Конституция. Депутатите пък не си удължиха работното време и по този начин времето им изтече.

Предвижда се работата на комисията да бъде да обсъжда и анализира предложените промените и ще предлага такива. Тя ще бъде създаде за срок от 2 месеца и ще се състои от 12 члена.

По време на дебатите Крум Зарков от БСП се противопостави на създаването на комисията и заяви, че партията няма да участват в нея, като няма да излъчи членове. 

Тома Биков от ГЕРБ заяви, че искали чрез Конституцията искали да се проведе реформа. Той уточни, че ако се стигнало до гласуване за нова Конституция, за която е необходимо 2/3, нямало да мине без подкрепата на БСП. По думите му ГЕРБ предлагат в рамките й да се отърси диалог.

Биков попита как ще реагират от БСП на президентския проект за Конституция.

„Най- вероятно господин Радев няма да спечели втори мандат“, изтъкна Биков. Той призова БСП поне да участват в разговора, щом толкова не искали да подкрепят проекта. „Ние сме готови за диалог“, изтъкна депутатът от ГЕРБ.