Благодарност за дарителската кампания, организирана от ДПС в подкрепа на турския народ след опустошителните земетресения, както и на цяла България, изказа зам.-валията на Одрин Съдкъ Зехин на лидера на Движението Мустафа Карадайъ.

Карадайъ и делегация на ДПС са на посещение в Турция. В нея участват лидера на европейските либерали Илхан Кючюк, зам.-председателите на партията Ахмед Ахмедов и д-р инж. Хасан Азис, кмет на Кърджали, лидерът на Младежко ДПС Сезгин Мехмед. Довечера Мустафа Карадайъ ще даде ифтар-вечеря в Истанбул, а утре вечер - в Бурса.

Срещите на делегацията на ДПС в Турция започнаха с разговор с генералният консул на Република България в Одрин Борислав Димитров.

Благодарност за подкрепата от България, в която се включиха всички български граждани, независимо от партийна, етническа и религиозна принадлежност, изказа по време на срещата и посланик Мурат Ахмет Йорук, представител на Министерството на външните работи на Одрин.

В разговора участваха още Мехмед Атаман, председател на областния съвет на ДПС Хасково и Гюнер Четин, зам.-кмет на община Чорлу.

По-късно Мустафа Карадайъ и делегацията на ДПС проведоха среща и с кмета на Одрин Реджеп Гюкан, който също отправи благодарности за протегнатата ръка и помощ след земетресенията.