Огромна мистерия се заплита със смъртта на старозагорския магистрат Стилиян Манолов. В неделя надвечер той бе открит в безпомощно състояние насред вътрешния двор на 4-етажна кооперация в Стара Загора. Сигналът е подаден от негов съсед, който ужасен е видял умиращия съдия, пише "Монитор".

Тежко раненият в гърдите млад мъж е открит от съседи към 17,36 часа в неделя в безпомощно състояние насред вътрешния двор на 4-етажната кооперация в Стара Загора, където живеел. Оръжието, с което е прострелян, е открито в мазето, където най-вероятно е бил произведен и изстрелът.

Пистолетът е законно притежаван от Манолов, който е започнал юридическата си кариера преди време като военен следовател в Пловдив. Преди десет години
е имал два ипотечни кредита, става ясно от саморъчно попълнена през 2012 г. декларация.

От прокуратурата уточняват, че по образуваното досъдебно производство са извършени огледи на местопроизшествие, иззети са дактилоскопични следи и са назначени балистична и съдебномедицинска експертизи.

Предстои да бъде назначена ДНК експертиза. Под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора се извършват множество други действия по разследването с оглед изясняване на причините за смъртта.

Магистратът веднага е закаран в болница, но кончината го е застигнала там в резултат на огромна кръвозагуба.

Стилиян Манолов пристига в Старозагорския административен съд през 2016 година,
преди това последователно е бил прокурор в Гълъбово и съдия в Карловския районен съд. Справка от ВСС показва, че е бил сред най-натоварените съдии в Града на липите, през м.г. е бил повишен в ранг „съдия в апелативен съд“.

Колегите му са изумени от случилото се, те научили за трагедията от медиите и категорично не желаят коментар. Според тях сред делата, по които Манолов се е произнасял, нямало нищо особено проблемно и скандално.

Предполага се, че е посегнал на живота си по битови причини. Според запознати неотдавна той е бил напуснат от съпругата си. Разследването засега изключва версия за предумишлено убийство.