Същинска иновация е на път да роди изпадналата в истерия “разградска десница” и наемниците на банкера беглец Цветан Василев. След фиаското, което претърпяха този четвъртък пред Висшия съдебен съвет, начело с проваления бивш правосъден министър Христо Бойкикев (Иванов), хората на подсъдимия Иво Прокопиев и укриващия се в Белград мустакат фараон готвят нова провокация.

Осъдената на 20-години за корупция в особено големи размери Десислава Иванчева агитира във фейсбук за протест срещу номинацията на Иван Гешев за главен прокурор. Сборището е насрочено за понеделник вечерта пред Съдебната палата.

Сценаристите на “калната кампания” срещу номинацията на зам.-главния прокурор очевидно са в тотална безизходица, иначе, няма как да се обясни тази куриозна ситуация - признат за виновен, макар и все още само на първа инстанция, да свиква протест срещу висш прокурор.

Каква по-голяма атестация за добрата работа на един обвинител е това, че срещу него ще протестират обвиняеми, подсъдими и осъдени, заедно с адвокатите им?!
Истерията на “разградския гризач” и “десницата му” всъщност са най-голямата реклама и доказателство за успешната работа на специализираните прокурори, ръководител на които беше именно Иван Гешев.

Така се оказва, че след като Ицо Брадата, Рада Дълбоката, Наско Гнома, не могат да свършат работа, на преден път явно ще бъдат пуснати Картофа, Кирката, Кьоравия, Крокодила, Биволите и близача на мръсни тоалетни.