Днес премиерът Бойко Борисов ще отиде в Народното събрание, за да участва в петъчния парламентарен контрол. Той ще отговаря на въпрос на депутата от БСП Антон Кутев за посещението си в Москва и за срещата си с руския президент Владимир Путин

Министър-председателят ще отговори на следния въпрос: "Какви са договореностите, които постигнахте с руския президент по отношение на доставките на природен газ за България".  

За последно премиерът е участвал в парламентарния контрол преди почти една година - на 7 юли 2017 година. Миналата седмица финансовият министър Владислав Горанов обясни рядкото присъствие на Борисов с това, че "той не може да си губи времето с парламентарния контрол, в който дебатът истеризира".

След министър-председателя, на депутатски въпроси ще отговарят вицепремиерите Валери Симеонов и Екатерина Захариева. Най-много въпроси са адресирани именно до нея. Захариева ще трябва да разясни как се развиват двустранните отношения между България и Турция, сигурността и обезпечаването на генералното ни консулство в Мюнхен, назначаването на почетен консул на България в Македония, обезщетяването на тракийските бежанци, както и задължителното писмено съгласуване на международни инициативи на общините с МВнР.

В парламентарния контрол участие ще вземат още социалният министър Бисер Петков и земеделският Румен Порожанов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!