При споменаването на името на президента Радев, социалистите го освиркаха. В речта си председателят на БСП Корнелия Нинова заяви: “И не е прав президента Радев като ни обвини онзи ден, че оставяме държавата в хаос. Оставяме финансово стабилна, икономически развита и социално ангажирана държава. Друг предизвика хаоса. Онези скрити сили, които видяха заплаха,  че ще има справаедливост, които видяха заплаха за откраднатите милиони и, които се полакомиха за още милиони. Тези сили се обединиха и свалиха правителството.”

Още при споменаването на името му хиляди хора започнаха да свиркат и да викат "ууу". Това показа недвусмисленото отношение на социалистическата партия, която прие свалянето на кабинета и създаването на "Продължаваме промяната" като предателство към всички, които го направиха президент. 

Социалистите се събраха на Бузлуджа, за да отбележат 131 години от основаването си. На историческия връх присъстваха около 20 хиляди души въпреки рекордните жеги и ковид. Преобладаваха млади хора и семейства с малки деца.