Парламентът трябва да намери сили поне да актуализира бюджета. Днес все пак имаме и среща с ИТН. Засега не са отказали. Това заяви в ефира на "Здравей, България" по Нова тв Стоян Мирчев от БСП.

"В Демократична България самите те не знаят какво правят. Един ден казват, че ще има среща, на следващия - не", заяви Мирчев. 

Разговорът с ИТН освен за настоящето има и проекция за бъдещето", каза той. 

По думите му има достатъчно теми за обсъждане, включително и тази за бюджета. "Важно е да се говори за това и да се намери най-разумният вариант", смята депутатът.

"Между 10-15 септември ще върнем мандата, ако до тогава не стане някакво чудо", каза социалистът. 

"Христо Иванов няма представа какво иска. Това е негов проблем. Опитва се да отклони вниманието от себе си. Иванов на "Позитано" ли го канихме? Канихме го в парламента, където сме равнопоставени. Те отказват среща и разговор за каквото и да било. Това какво значи? Възможността за правене на правителство намалява", каза той.

По думите му в четвъртък ще се събере Националният съвет на БСП, който да реши какво партията да направи след проведените срещи.

"Слави до преди 3 месеца беше изгряваща звезда, но сега виждаме, че подкрепата за него спада", каза той и коментира създаването на партията от Кирил Петков:

"Виждам проблем. Залитането от страна на Янев е странно. Той като служебен премиер трябва да е надпартиен, а ние не виждаме това, ако ще се прави партия", коментира той и добави, че Радев трябва да каже какво му е мнението за подобен проект. 

"Президентът бе издигнат от БСП и от нашите структури. Важно е да каже какво мисли по темата", категоричен е социалистът.

По думите му Янев е заел позиция, която Радев трябва да признае одобрява ли или не.