Днес се провежда първото заседание на новото Народно събрание. "Не очаквам пълен мандат на това правителство, но колкото и да е дълъг той, трябва да изпълни мисията си - промяна в манталитета на управление, да преодолеем 12 години обществени поръчки под масата, еврофондове на приближени лица", заяви депутатът от "Демократична България" Владислав Панев пред Bulgaria on Air.

Заедно с Иван Иванов от БСП той коментира предизвикателства пред новия парламент и кандидатурата на ГЕРБ за министър-председател.

"Без да коментирам личността на Даниел Митов - докато ГЕРБ е на власт, няма как Борисов да не дърпа конците. Тоест, няма как да подкрепим това предложение", категоричен е Панев.

"Нашата основна цел е ГЕРБ да не присъства в управлението. Доколкото приоритетите на политически сили съвпадат, ние ще подкрепяме различните политики", добави Иван Иванов.

Той допълни, че от БСП ще предложат само зам.-председател на парламента, биха подкрепили фигура от "Има такъв народ".

"За зам.-председател на Народното събрание ще предложим ген. Атанасов. Председател е добре да предложат някоя от водещите политически партии", каза още Панев.

Той заяви, че още днес ДБ ще предложат промени в Конституцията, готови са с кабинет, ако дойде техният ред и добави, че "ако няма воля", е по-добре да се отиде на предсрочни избори.