От ДПС отдавна предвидихме разпадането на Обединетите патриоди, които не са нито обединени, нито са патриоти. По този начин загубиха и парламентарната си група, и мнозинството в Народното събрание. Сега на изпитание е осигуряването на мнозинство и в пленарната зала, и в комисиите.

Това са важни въпроси, които касаят не стабилността на властта, а стабилността на държавата. Това заяви в предаването ''Плюс-минус'' по Нова телевизия зам.-председателят на ПГ на ДПС Халил Летифов.

По думите такива скандали като в малката коалиция рушат доверието в обществото и тогава трудно може да се говори за легитимност.

,,Предупрежденията ни през цялото това време станаха факт. Знаехме, че ще излезем прави накрая и че всичко бе въпрос на време, но това е в ущърб на държавността и гражданите'', коментира още Летифов за изключването ''Атака'' от малката коалиция.

Народният представител отново опроверга мълвата, че между ДПС и ГЕРБ има неофициална коалиция.

,,ДПС има почти 30-годишен парламентарен и политически опит и да ни вменяват такива неща не е сериозно. Ясно е, че такава е тезата на БСП, но ние няма да им отговаряме на този популизъм'', посочи той.

,,Ние сме радетели на това да има държавно финансиране за партиите, но един лев субсидия просто не позволява на партиите да се финансират. Факт е, че тази субсидия от един лев вече е гласувана и сега трябва да намерим решение. Не е драма, че ще има финансиране от физически или юридически лица, ако произходът на средствата е ясен и прозрачен'', заяви той.

Относно хакерската атака срещу НАП Летифов сподели, че това е един наистина голям скандал и оставки ще има.

,,Вероятно зад тази атака стои поръчител. Ще изчакаме да видим какво ще излезе от разследването на прокуратурата, за да проучим всички факти и обстоятелства. Но това е една криза, която трябва да бъде овладяна и да се върне обратно доверието'', каза в заключение Халил Летифов.