Компромисите, които бяха направени и на национално ниво от страна на ГЕРБ-СДС, бяха огромни. Сега също правим огромен компромис, подкрепяйки в СОС не точно човека, но самото излизане от ситуацията.

Това обясни пред БНР общинският съветник от ГЕРБ Димитър Вучев.

Според Вучев те са подкрепили кандидатурата на Цветомир Петров за председател на Столичния общински съвет, за да може "работата да се отпуши".

Относно срока, който бе обявен за заемането на председателското място – до юли, Вучев уточни, че това е "джентълменско споразумение между групите".

"В крайна сметка се случи добро решение за София", смята Вучев. Според него са били изгубени 3 месеца, в които не се е случило нищо, а градът е в застой и упадък.

"Компромиси бяха направени от всяка от групите. За нито една от политическите групи не беше лесно това решение. Работата за града трябва да започне", коментира Димитър Вучев в предаването "Преди всички".

"Ключови комисии са всички. Този застой, в който изпадна градът ни, изисква мерки във всички направления", каза още общинският съветник по повод разпределението на комисиите.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук