Политическа партия ГЕРБ даде извънреден брифинг. На него те разкриха готвят ли импийчмънт на президента Румен Радев.

"Няма да инициираме и да подкрепяме процедура по импийчънт за президента Румен Радев", категоричен бе вицепремиерът Томислв Дончев.

Президентът Радев: Слух е, че искам да правя преврат! ВИДЕО

"Не желаем да има напрежение и война между инструкциите. Не искаме да инвестираме в политическо противопоставяне и разделение на обществото", поясни още Дончев.

"Лидерът на БСП Корнелия Нинова обикаля из Брюксел и твърди, че ни е отказала нещо, за което ние всъщност не сме я канили. Ние не сме предлагали на БСП коалиция", категорична бе пък председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

"Няма да правя коментар на думите на президента Радев, че оттегля доверието си от нас", каза пък Дончев, коментирайки новината от преди дни, че държавният глава снема доверието си от кабинета на премиера Бойко Борисов.

"Позицията на г-н Марков е преди решението на Изпълнителната комисия", каза Дончев във връзка с изявлението на депутата на ГЕРБ Георги Марков вчера, в което той каза, че има достатъчен брой депутати по волята на българските избиратели и ние ще решим дали искаме импийчмънт на президента, или не. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!