Аз на кой премиер да вярвам. На този, който предния ден каза, че още декември месец е свалил доверието си от мен или на този, който вчера каза, че не води война с мен. Това каза президентът Румен Радев.

БЛИЦ припомня, че преди дни премиерът Бойко Борисов направи първи коментар по повод изказването на държавния глава, че снема доверието си от кабинета му.

Вчера министър-председателят каза, че не води война с никого.

„Управляващите пък казаха, че от три години, откакто съм президент, водят война с мен. Когато аз исках да работя с тях ми отказваха срещи, а щом казах, че отказвам да работя с тях ми пращат министри“, допълни президентът.

„Струва ми се, че живеем в страната на абсурдите“, каза Радев и допълни: „Аз не съм казал нито една лоша дума за България и за българското правителство. Няма и да го направя. Отдавна работя е помощ на българското правителство“.

Президентът Румен Радев коментира и горещата новина от последните дни, че САЩ забраняват на български гражданин да влиза в страната им заради корупционни практики. БЛИЦ припомня, че вчера стана ясно, че това е съдия Андон Миталов.

„Това си е решение на САЩ. Вярвам, че си имат своите мотиви. Очаквам да предоставят още материали. 

Това доказа, че ние можем да се преборим с корупцията само с ефективен български съд“, заяви Радев.

„Призивите за преврат са слухове. Винаги съм работел за интересите на България”, категорично заяви президентът. Той отказа да коментира подобни твърдения.

Нинова зове за бунт след сваленото доверие на Радев от кабинета

„По Конституция президентът има право да отправя обръщение когато реши и по каквато тема реши”, добави още той.

„Импийчмънт срещу мен няма да напълни язовирите, няма да напълни хладилниците на хората, няма да вдигне пенсиите. Най-много да напълни площадите и да доведе до окончателен крах“, допълни държавният глава.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Видео: facebook.com/President.bg