Интересен облог направи премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в Стара Загора.

"Мога да се обзаложа с вас, че шаситата на БМВ ще се правят в Шумен. Сега на 24 май с премиера на Бавария ще го изговорим още веднъж това. Неслучайно всички заводи вече идват към България, защото правим високотехнологични компоненти, правим високите системи", обърна се той към журналистите и призна, че от началото на предизборната кампания нито веднъж не е бил на партийно мероприятие. 


"Огромни заводи се правят в Кърджали, примерно там са пет, високотехнологични. Петият работи само за Тесла и цялата продукция отива в Щатите. Плюс социални центрове за работниците, хиляди работници. 

Хората много внимателно гледат, пресмятат, не само стабилността - и условията за бизнес, и помощта на държавата, затова идват толкова много. Преди осем години, когато бях премиер, не беше така, тогава беше финансовата криза. Ние успяхме тогава с много яко стискане на колана и България не фалира, защото на България няма кой да помага.

Висококвалифицирания ни труд, дисциплината на нашите работници привлича инвеститорите. Немците казват - действително българите са уникални като работници. В същото време почват да се връщат успели, млади хора от чужбина, защото заплата на един такъв директор е от 15 хиляди лева нагоре, а квалифицирания персонал взима по 4 хиляди. С партийни работи не се занимаваме", коментира Бойко Борисов. 


"В Хемус, заделени парите за Хемус, за да не каже някой, че няма пари. Затова и нея ще я завършим до няколко години, хубаво ще е да имате магистрала. Край Шипка се стоят мостове, по 120 метра високи, готови са вече, тунели, малките са вече готови, ще ви натоваря на колата и ще ви прекарам през цялото трасе, за да видите какви огромни строежи са. Те усещат, че ще загубят и тези избори и стават злобни, злъчни, няма какво да покажат", допълни още премиерът. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!