Веселин Марешки светкавично се намеси в скандал между "Обединени патриоти", при който е пострадал лидерът на „Атака“ Волен Сидеров. Това съобщиха от пресцентъра на партия „Воля“.
 
Извънредно от НС! Викове и схватка в стаята на "Обединени патриоти"! Сидеров каза какво се е случило (СНИМКИ)

Научавайки за бой в парламентарната стая на т.нар. патриоти, зам.-председателят на Народното събрание Марешки веднага предотвратил по-нататъшния скандал в малката коалиция и защитил Сидеров от нападките на депутатите на Валери Симеонов.

"Подобно поведение е крайно неприемливо и недопустимо в институция като Народното събрание. Ние от „Воля“ винаги бихме се притекли на помощ дори да бият някого на улицата. Още повече във висшата институция, каквато е парламентът“, заяви Марешки.
 
ПГ на „Воля“ се разграничава от всякакви хулигански прояви в НС. Случилото се е поредното доказателство, че „Воля“ е различната партия в парламента и с присъствието си показа нов стил и морал в политиката. Скандалните отношения в ОП само потвърждават позицията на „Воля“, че предизборните коалиции, събрани без принципи и общи идеи, трябва да бъдат забранени, се казва още в съобщението на партията.