Открита е обществена консултация за термина „планински продукт“ (СНИМКИ)
До 10 май 2019 г. българските производители могат да дават обратна връзка за термина за качество „планински продукт”
„Целта на терминa е да се даде видимост на планинските продукти, за производството на които са необходими повече ресурси, отколкото за голяма част от другите региони. Популярността му расте в Европа. Производителите у нас също проявяват жив интерес към нововъведението. Това е пример за въвеждане на добри европейски практики и у нас, не по задължение или диктовка, а с цел помагане и защита на родните производители.“ коментира още Момчил Неков.
Терминът ще може да бъде използван от планински производители на селскостопански продукти в преработено или непреработено състояние като мляко, сирене, кашкавал, месо и месни продукти, мед и други.
Заинтересованите страни могат да дадат обратна връзка и да се включат в обсъждането на проекто-наредбата на ТОЗИ ЛИНК!
Последвайте ни