Имахме много интересен разговор с г-н Борисов за това дали отново да бъда вътрешен министър. Тогава стигнахме до извода, че няма кой да ме замести в парламентарната група. Това заяви лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.
„Трябваше да предложим човек, който има необходимата подготовка и може да изпълни всички неща, които сме записали в предизборната си програма. Валентин Радев ще бъде независим, има достатъчен капацитет, за да се справи. Той участваше в комисията за вътрешен ред и сигурност в предишния парламент, бил е зам.-министър на отбраната има съответните познания. Смятам, че ще се справи добре”, обясни Цветанов пред bTV.

Той каза още, че по всяка вероятност ще оглави вътрешната комисия в парламента. „Тази позиция е доста отговорна. Смятам, че с политическия състав, който е в МВР, ще можем да изпълним ангажиментите от кампанията си”, добави Цветанов.

По отношение на обещанието на ГЕРБ във всяко село да има полицай, вътрешният министър в първия кабинет на Бойко Борисов заяви, че желаещи да работят в системата на МВР има. „Трябва да се направи добра селекция и да се направи така, че тези хора да бъдат добре мотивирани. Една система, за да е ефективна, трябва да бъде финансово обезпечена”, посочи той.

„Във всяко населено място ще има полицаи. Те ще бъдат осигурени със съответния лимит, за да гарантират сигурността на местните хора”, категоричен бе шефът на ПГ на ГЕРБ. 

„Първият законопроект, който ще внесем, е за мажоритарния вот. Той е готов още от края на миналия парламент, но тогава не получи достатъчна подкрепа. Убедени сме, че това трябва да се направи”, посочи Цветанов.
 
"Общественото одобрение към сегашната система не е много позитивно. Хората искат личности. 2.5 млн. души са дали гласа си. Няма парламентарна група, която да има такава подкрепа. Трябва да се съобразим с това, което направиха българските избиратели”.

"Обяснихме на патриотите, че не можем да отстъпим от тази позиция. Те ни казаха да не разчитаме на подкрепа от тяхна страна. Надяваме се, че други парламентарни групи биха подкрепили въвеждането на мажоритарна система", добави Цветан Цветанов.