Когато това се случи веднъж, това е случайност. Когато стане втори път, то е съвпадение, но когато вече имаме трети случай, той вече е тенденция Това буди притеснения, това говори, че нещо куца по отношение на политиката в Столична община свързано със зелените системи. Това заяви депутатът от БСП Калоян Паргов в ефира на БНТ, коментирайки трагичния случай до къмпинг „Врана“, при който клон затисна и уби човек.
Циничен е съветът на столична община, хората които имат големи дървета в дворовете си, да предприемат сами своевременни мерки, а ако не знаят какво да направят, да се обръщат към Столична община. „Едва ли ние всичките сме специалисти по дендрология, за да знаем в какво състояние са тези дървета“, поясни той.

Той добави, че очевидно нещо не е наред с контрола на голямата растителност в столицата.

По думите на Паргов, Столична община винаги се оправдава с климатичните условия. „Зимата била най-студената от 30 години, затова парното се счупило. Лятото се оправдаваме с климатичните условия, вследствие на които афалтът се напукал по един новоизграден обект, свързан с изграждането на втория метродиаметър. До кога ще се оправдаваме с климата? Вижда се, че нещо не е както трябва“, каза още той.