Злобата и омразата ще съсипе БСП. Това председателят на БСП-София Калоян Паргов пред варненски социалисти, които търпеливо цял ден стояха пред централата на БСП, но не бяха допуснати на заседанието на Националния съвет, пише "Труд". 

„Опасно за БСП е да няма диалог“, допълни Паргов. По същото време вътре говореше лидерът на БСП-Варна Борислав Гуцанов.

„Ръководството на БСП подмени листата за общински съветници за Варна, без да се съобрази с нашите номинации“, заявиха пред Паргов недоволните от Корнелия Нинова и Кирил Добрев. „Необходим е диалог, но вътре в партията“, отговори им Паргов.

Пленумът в неделя започна с кворум от 115 души, а на заседанието присъстваха кметове от партията и общински съветници. Проектът на дневен ред целеше да не се даде думата на вътрешната опозиция.

След като Добрев представи политически анализ и оценката на ръководството за резултатите от местните избори, думата взе и проф. Румен Гечев, който обяви алтернативния Бюджет 2020.

За да се отклони вниманието от исканията за оставка на Нинова, ръководството на „Позитано“ 20 се обяви за провеждане на пълен цикъл отчети и избори в БСП, които да стартират още през декември месец. Мандатът на 49-тия конгрес на БСП, който е най-висшият форум на партията, изтича в началото на месец май идната година.

Към момента пленумът все още не е приключил, но нагласите са, че партията ще мине на вариант пълен цикъл отчет и избори.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ