Уважаеми, за всички е ясно, че се харесва да си придадеш вид „над нещата“. Но зад това се крие мисъл да помогнеш на по – слабия и той да израсне и да продължи по пътя.

От ПП-ДБ са в най-кофти гангстерския филм, който някога сме гледали до сега. Харвардската визия, която излъчва сила, тук в парламента се сгромоляса до гротеска.

Бързо приготвена пица на кристали, която не наяжда, е факт. Не носи и ползи за другите „братчета“ по съдба. Кой да води ОПГ –то ? На Асен Василев много му се иска да води бандата. Той държи връзката с предишните. Но иска всичко да е разработено, ако може. И да нареди своите в НАП и Агенция "Митници".

Предшествениците му го отглеждат и често му напомнят, че трябва да си изсърба попарата до край, която е надробил. Визията му е такава, че не изглежда измамник. Но ако си пуснеш заседание от комисията на Тошко Йорданов, с друго впечатление ще останеш.

Иска канал, контрабандист, митничар, шеф на ОДМВР - Хасково.

Това се учи в Харвард, как да сменяш визия, за да не те хванат в лъжа. И да отричаш до последно и да стискаш зъби.

Кирил Петков е моделът „Брилянтин“. Всички под него да му се отчитат. Изглежда сприхав, изпуска си нервите. На моменти и той не си вярва какво говори, когато е прекалил с кристалите. Защото е навсякъде и в същото време е за никъде.

Но така изглежда "иСтенски" по него, и твърде далеч от сладура Джон Траволта. С който има визуална прилика, шушукат дамите.

Как трябва да изглежда истинският софийски гангстер в парламента? Обърнете се към Ивайло Мирчев.

Той свали килограми от Росенец. Показа, че в парламента се излинява, когато си извън порциите на властта. Обиграва втория ешалон в ПП-ДБ. Привлече Явор Божанков от БСП.

Защото е "дете" с ембрион на евроатлантизъм в ДНК-то. Търка очите и се събужда убеден защитник на Украйна във войната с Русия. Още е Зеленски.

Мирчев повтаря като папагал фразите на „водачите“. Не се излага като тях в публичното говорене. Особено в медиите много внимава. Ходи само при щатните на заплата от посолството.

Зад макияжните му очила, който е сложил всичко прозира. Иска да е в политическия екшън, но само Росенец и търкалянето по пясъка не стигат.

Настимир Ананиев го раздава собственик на фирма за счетоводство. Когато европейската прокуратура го погна и той се усети като шарлатанин, който смени няколко кожи, за да заеме място в бандата на Асен Василев и Бойко Рашков.

Политиката не е хавайски плаж и пура до лаптопа, а място, на което да се докажеш колко си подготвен. Да се бориш за теб и твоите "братя".

Затова да кажеш на някой в парламента, че го обичаш не е грях. Само че от ПП-ДБ не го превръщайте в джендъризъм.

Лежане в сауната и контрабандата на митниците да си върви по схема. А Бойко Рашков да си пие ракията, докато кафявото "бау – бау" му носи пачките.

Асен Василев харесва това. Само един лайк не стига за такова ОПГ. А в некоалиция никой не ви иска.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук