Британската Консервативна партия на премиера Тереза Мей се срина до петото място според проучване на общественото мнение преди евроизборите на 23 май. В анкетата по поръчка на в. "Таймс" води новата Партия за Брекзит на евроскептика Найджъл Фараж с 34 на сто, докато консерваторите имат одобрение от едва 10 на сто.
 
Ново проучване във Великобритания сочи, че управляващите консерватори ще претърпят катастрофално поражение на евроизборите. Те са слезли на пета позиция, дори след Зелената партия. Убедително води новата партия „Брекзит“ на Найджъл Фарадж.
 
Поръчаното от вестник „Таймс“ проучване показва, че партията „Брекзит“ се радва на 34 процента подкрепа, докато консерваторите на премиера Тереза Мей само на 10 процента. Лейбъристите получават 16-процентно одобрение, а две от партиите, подкрепящи оставане в ЕС – Либералдемократическата и Зелената – се радват респективно на 15 и 11 процента одобрение.
 
Намаляването на подкрепата за Консервативната партия е лоша новина и лично за Тереза Мей, върху която се увеличава натискът да определи дата за подаване на оставка.
 
През уикенда излезе информация, че тази седмица Мей ще излезе с конкретна дата след няколко срещи по-рано с Греъм Брейди, председател на Комитет 1922, чиито членове търсят начин да променят партийните правила, за да могат да поискат по-рано оставката на Мей, ако тя не пожелае да се оттегли доброволно.