"С колегите от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ние работим всеки ден заедно,  ДПС е част от това парламентарно мнозинство. Защото искаме България да има евроатлантическо мнозинство и евроатлантическо правителство. 

Няма да дадем на Русия България. Това няма да се случи". Така председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски коментира в парламента взаимоотношенията между парламентарните групи на евроатлантическото мнозинство.

"Кой им спасява нещата, като има проблеми с другите партии?! Аз им ги спасявам. Ние работим заедно. Просто в правителството ние не искаме да участваме. Имали сме предложения за министри, за зам.-министри, ние не желаем да участваме.

Но в парламентарното мнозинство участваме всеки ден и сме балансьор за да се случват нещата. Те без нас не могат да се оправят", отсече Пеевски.

"Това лицемерие трябва да приключи, кой, кого, къде води. Малко взехме да ставаме като гаджета. Аз мъже не харесвам, пошегува се Делян Пеевски. Питате в чий кабинет се виждаме? Виждаме се в моя кабинет, Кирил Петков идва. После аз ходя в неговия, заедно ходим при Борисов -  ние по цял ден сме заедно", обясни председателят на ПГ на ДПС.

Попитан кой му е по-близък – Петков или Борисов, Пеевски отговори: "Близък, нали говорим за политически? И двамата са ми много близки. И двамата много ги обичам".

"По тема правителство само те могат да се разбират. Но е нелогично заради един министър, в случая на външните работи, да не се случи ротацията. Просто ПП трябва да го преживеят. Записали са, че няма да получат този министър, защото не им се полага.  Защото ГЕРБ има само едно министерство и то е МВнР", обясни Делян Пеевски.

"Ако ПП-ДБ искат да нарушат всички споразумения и да вземат министерството на ГЕРБ, това си е разговор между тях. Ако г-н Борисов приеме, ще го вземат, ако не приеме – няма да го вземат. Ако решат, ще има ротация, ако решат няма да има. Ако решат ще има избори, това също не е проблем. ДПС би се радвало на две в едно, ние сме готови за избори, така че да ги направим. Да видим как ще ни подреди народа", заключи председателят на ПГ на ДПС.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук