„Имахме уютен разговор с Кирил Петков“, това разкри в кулоарите на Народното събрание (НС) лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Готов съм да отстъпя от много неща“, каза лидерът на ГЕРБ по повод предстоящата ротация.

Борисов коментира, че вчера е имал среща с премиера Николай Денков, на която в последствие са дошли и Кирил Петков и Делян Пеевски. На нея са обсъдени протестите на земеделците, както и енергетиката и как да се запазят Марици-те и мините.

„Трябва да вървим напред, защото светът е във война, а има още много неща да се свършат“, поясни председателят на ГЕРБ.

„Имам толкова участия на Мюнхенската конференция. Сега ще отиде Мария Габриел и аз не виждам смисъл да се дублират с асистенти подобни срещи. 

Не мога да ме наранят лесно. Аз съм лесно ранима душа, но не и от тях“, заяви Борисов отново в коментар на изказване от по-рано днес на Лена Бориславова, че докато той ходи на среща с Виктор Орбан, Денков и Василев ще ходят на Мюнхенската конференция.

С нов вариант за изход от ситуацията със спора за външния министър излезе лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Това, което се разбрахме преди 9 месеца е на ротацията да се разменят - Мария Габриел да е премиер, а Денков министър на образованието. В този кабинет имаме само 1 министерство - МВнР. 

Ако не искат тя да остане, ще излъчим друг външен министър в министерството, в което сме се разбрали с тях“, заяви бившият премиер. 

И дори изрази готовност да се откаже от предварителната договорка за анализ на областните управители и смяната им - в момента ГЕРБ имат само 9 и няколко заместници.

„Готов съм да отстъпя много неща. Това е голяма отстъпка на ГЕРБ. Като правихме областните управители се разбрахме, че ще се мисли. Но ако това ще създаде напрежение в управлението, няма да го правим“, обясни той.

„Няма пакет около ротацията. В неделя изкарахме 5-6 часа. Не разбирам ситуацията, че ще се счупи правителството и ще се ходи на избори“, смята Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук