Вотът на недоверие беше смешна история да се прави шоу. Беше ясно, че ще се отхвърли този вот. Беше загуба на време. Това коментира председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски след гласуването на вота на недоверие срещу кабинета „Денков“.

„Нищо не се е успокоило. Най-хубавото предстои", добави той във връзка с взаимоотношенията в "некоалицията".

Попитан чий министър е Калин Стоянов, той заяви: „Ясно е на кой е, той си го каза – на Кирил Петков. Тепърва има да се говори по теми, предстоят комисии. И ние ще внасяме сега комисия за разследване на Министерство на електронното управление. Ще има две комисии“, посочи той.

„Но комисията, която ще внася ПП-ДБ, няма да я подкрепим. Твърдо седим зад момчетата. Трябва да има държава, или ще има или няма да има държава“, заяви Пеевски.

„Това, което правят, и на г-н Петков му казах сутринта на председателски съвет, като искат да закрият полицията, да внасят проектозакон. Защото те явно това искат“, посочи той.

„Какво е направил Калин Стоянов? Нека имаме разбирането – има инспекторати, след инспектората има прокуратура, има съд. Нали сме правова държава? Не мога да разбера защо парламентът и депутатите ще разследват полицаи. Вие представяте ли си, ставаме разследващ орган. Парламентът няма тези функции. Ние правим законите, по тези закони след това работят ведомствата. И министерствата, и прокуратурата, и съдът“, каза Пеевски по отношение на обвиненията за полицейско насилие по време на протеста пред стадион „Васил Левски“.

„Ние ставаме разследващи на полицаите. И какъв сигнал им даваме – че другите институции какви са, че не съществуват? Няма да обезличаваме държавата. Твърдо съм да има държава“, категоричен беше Пеевски.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук