Оптимист съм за ротацията. Ще бъде огромна грешка ако тя не се случи. Държавата е стабилна и това евроатлантическо правителство трябва да го има. Всички ясно декларираха, че на 6 март  ще има  реално оставка. Би трябвало бързо да се случи всичко. Така коментира темата за ротацията на правителството председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Пешки е редил само той досега. Много пешчици, много топчета, всякакви други играчки си ги редеше 2 години, напомни Делян Пеевски по повод думите на президента, че министрите били само пешки, а решенията се вземали другаде, а не в МС.

До ротацията има достатъчно време. Нека изчакаме г-жа Габриел и г-н Денков да си дадат оценката за министрите и тогава  ще решим кой как подкрепям, обясни Пеевски за смяната на министри в правителството.

 За ветото на президента на НПК председателят на ПГ на ДПС коментира : Ще преодолеем  може би някои неща, някои не. Нека да изчистим текстовете, ще дискутираме текстовете с нашите юристи и  ако е нещо разумно, ще го чуем. Темата за върнатите бежанци не трябва да се истеризира, настоя Пеевски, фактите нямат нищо общо с това, което се тиражира по медиите.

Делян Пеевски коментира и темата със съмненията в безпристрастност на съдебната система около случая с „Нотариуса“:  Направили сме комисия, надявам се цялата истина да излезе.Аз със сигурност не искам никаква цензура да налагам и го виждате тук. Много внимателно трябва да се борави с тази тема, бе категоричен Пеевски относно законопроект за контрол върху информацията и борба с дезинформацията, внесен от ПП-ДБ.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук