Всяка лъжа е до време, а накрая сметката, рано или късно, винаги се плаща от лъжеца. След 10 години хибридни атаки против Делян Пеевски, след 10 години манипулации, инсинуации, откровени глупости, фалшиви новини и доноси от кръга „Капитал“, накрая се оказа, че народът просто не вярва на Прокопиевите проксита в политиката и в медиите.

На миналите избори през ноември, Пеевски в пряк двубой буквално отнесе лидера на ДБ Христо Иванов във Велико Търново, а сега дойде редът и на други знакови лица, приближени на разградския олигарх.

Този път Пеевски оглави листите на ДПС в Пазарджик и Благоевград, като вотът на 2-ри октомври показа, че в сравнение с миналогодишния, гласовете за Пеевски са донесли чувствително повишение за Движението за права и свободи. В Пазарджик увеличението, благодарение на Пеевски, е с близо 6600 гласа, а в Благоевград - с 2100, което позволи на ДПС да е втора политическа сила в тези региони.

Антоанета Цонева и Христо Иванов за пореден път загубиха от Пеевски

Знаково обаче е нещо друго - че и в двете области представителите на ПП и ДБ просто катастрофираха срещу депутата от ДПС. В Пазарджик Антоанета Цонева от ДБ събра едва 2643 гласа срещу цели 14 621 за Пеевски (!) и изобщо не влиза в Народното събрание, а в Благоевград за Андрей Гюров от „Промяната“ гласуваха 17 777 души срещу 21 221 за Пеевски.

Андрей Гюров от ПП също не успя срещу Пеевски

Така, само за няколко часа, колкото траеше изборния процес в неделя, хората дадоха да се разбере, че първо – добре виждат кой може да защити правата им и да е достоен техен представител в парламента (въпреки големите приказки на ПП и ДБ за „реформи“ и „върховенство на закона“, докато бяха във властта те не само не успяха да свършат нищо полезно, но и се оплетоха до ушите в далавери), и второ, че отдавна са престанали да вярват на лъжите, изречени от Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и Иво Прокопиев по адрес на Пеевски.

Ще е добре обаче, полученият от избирателите звучен шамар за тази вредна, но твърде креслива и разполагаща с неограничено медийно време политическа групичка около кръга „Капитал“, да доведе най-накрая и до преосмисляне на приоритетите им.

Защото се видя, че с лъжи, черна ПР-кампания, насочена към политическите им опоненти и с лъжливи мантри, доверие не се печели. Такова се заслужава с упорит труд в полза на народа, със закони, които да повишават жизнения стандарт и с национално отговорна политика. Все неща, от които „харвардците“ и жълтопаветните НПО-активисти от „Демократична България“, са много, много далече.