Евентуалното сливане на службите за разузнаване трябва да се осмисли. Проект за реформи не сме виждали. Това коментира в кулоарите на парламента депутатът от ДПС Делян Пеевски.

"Според мен г-н Атанасов предприе прибързано действие", добави той относно решението на Атанас Атанасов да се откаже от шефското място в ресорната парламентарна комисия.

"Ние принципно бяхме казали "да" на неговото предложение. Нека гледаме нещата, има време за това", добави Пеевски. Според него Атанасов трябва да остане начело на комисията. 

"Обмислихме нещата. В момента има при съседа война. Не е времето за тези промени. Трябва да се изчака да се успокои обстановката. Сега едни структурни разбърквания на службите, могат да ги объркат много. Те работят. Може би може да се надгради, но трябва да се помисли“. Промени и сливания, след като войната приключи“, заяви той.

Пеевски бе категоричен, че законът за КПКОНПИ ще работи сериозно.  

По думите му, ДПС подкрепя да има комисия за разследване на машинния вот.

На въпрос за инициативата за референдум за запазване на 3 март като национален празник, Пеевски каза, че ще се запознае с нея. "Нека да приемем конституцията на шести, има време двата месеца да го обсъждаме и ще вземем решение. За всичко може да се говори", добави той.   

                                                          

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук