Председателят на ДПС Делян Пеевски коментира ситуацията с пожарите в страната и реакцията на президента Румен Радев.

"Той кацна ли вече? Аз смятам, че премиерът, вътрешният и военният министър си вършат перфектно работата в момента. На място са. Държавният глава липсва. Такъв нямаме в момента", заяви той.

"Разбрах, че премиерът ще свика консултативен съвет, работата си върви, вчера парламентът си свърши перфектно работата", каза Пеевски.

За отношенията с президента Пеевски коментира, че казусът тепърва предстои. "Нека да видим дали ще се яви на избори, чакам го с неговите ковчежници да излязат на терена на политиката. Тепърва имам какво да кажа много за президента и за кръга около него", каза той.

"Искам да си проверите дали съм получил отговор от институциите, към които зададох, за президента и неговия кръг. Дали съм получил отговор? Не съм получил. А това е много странно. Кръгът "Капитал" много обича да обяснява за някакви зависимости на съдебната власт от мен.

Интересно ми е тази съдебна власт защо не отговаря за Радев. Страхуват ли се, треперят ли от него, с какво ги страхува този Радев, какви зависимости с кой има? Чакам отговори за неговия кръг, който е много интересен. Тепърва мистър кеш ще има много отговори, които да дава по тези теми", коментира той.

По думите му, "мистър кеш" е Радев. "Защото знам, че е мистър кеш. Проверете кръга му, как се е обогатил, свързаните с него съветници. Проверете Копринков, роднините му, близките му, как се е обогатил, какво се е случило.

Проверете един олигарх, който скоро беше награден, за кой е купувал прекрасна къща за след мандата", призова Пеевски и уточни, че става дума за след мандата на Радев.

"Да проверят медиите какво се случва. Защо той живее в комфорт, всички са строени за неговите изяви, пляскат, радват се, рекламни екипчета. Време е да се чуе истината за него. Лично аз ще имам грижата да изнасям винаги истината за Радев и кръга му. Няма да позволя България да отиде на изток", категоричен беше председателят на ДПС.