Напълно в стилистиката на Гьобелсовата пропаганда Фабриката за фалшиви новини намери нова вина, която да пришие на депутата от ДПС и издател Делян Пеевски, това пише в. "Телеграф" в днешния си брой. Една от основните мантри на хитлеровия манипулатор е да се намери силно социален проблем, за който да бъде обвинен врага, така че обществото да се настърви към него.

И след като няма как Пеевски да бъде натопен публично за глада в Сомалия или за ограбването на Сребърния фонд на българските пенсионери (тъй като последния беше ошушкан от Иво Прокопиев и аверите му Симеон Дянков и Трайчо Трайков, за което в момента и тримата са подсъдими), Фабриката за медийни манипулации приши на депутата от ДПС вината за болното здравеопазване у нас.

В пропаганден материал в изданието на видната протестърка и любимка на капиталците Ивет Добромирова - „Терминал 3“ абсурдно се твърди, че доскорошния здравен министър проф. Николай Петров е сменен с финансиста Кирил Ананиев по нареждане на народния представител. Абстрахираме се от факта, че всеки гражданин, познаващ законите на държавата знае, че народен представител няма как да прави рокади в кабинета, дори и да е част от управляващата партия, а Пеевски е представител на опозицията в парламента.

Тези лъжи, макар да са елементарни, имат за цел единствено да манипулират обществото, като го накарат да вярва, че депутатът има свръхестествени сили и едва ли не е господар на държавата и е виновен за всички злини в нея. Нагло е обаче скандални кръгове, към които се числи и фармацевтичния бос с богато досие от скандали, свързани със здравето - Огнян Донев, да се опитва да прехвърли към Пеевски собствената си вина за разклатената по тяхна вина здравна система на страната.

Наглостта обаче отдавна се е превърнала в основна черта на Задкулисието, което не се свени да ползва евтини манипулации, за да отърве от наближаващото възмездие за престъпленията им своите босове. А тъй като медиите от нашата издателска група - „Телеграф“, „Монитор“, „Политика“ и агенция „Монитор“ постоянно разкриваме далаверите на хорицата от „Агнешките главички“, нашият издател Делян Пеевски е нарочен от Задкулисието за враг, който се опитва да смаже през медийната си машина за клевети и манипулации.