Преди дни в политическото пространство гръмна новината, че нов политически проект, оглавен от Атанас Пеканов, може да се пръкне подобно на „Продължаваме промяната“ (ПП).

Според мълвата се водят разговори с представители на БСП, ГЕРБ и „Изправи се.БГ“ на Мая Манолова да се присъединят към новия проект на президента.

Малко след това Атанас Пеканов проговори за това дали информацията е вярна. Редом с това обаче и Мая Манолова коментира горещата политическа информация и интригата стана още по-голяма.

Сега Пеканов отново говори по темата.

„Нямам такива амбиции в момента. Не правя партия. От партийно строителство не разбирам и няма такива планове. Много планове и много неща циркулират в общественото пространство“, заяви той пред Цветанка Ризова в предаването „Лице в лице“ по bTV.

„През месеците, в които бях в служебния кабинет, много политици ми се обаждаха и споделяха техни планове. Това са си техни планове, но аз съм им казвал, че академичното ми развитие е важно“, призна Пеканов, но не посочи имена.

„Аз по някои теми съм ляв, а по други десен. Един икономист трябва да е готов да се движи с модерните модели“, каза още той.

С връщането ми в България откликнах на поканата на президента Румен Радев. Моята отговорност бе към него, а не към политиката, а да свършим работата, за която съм извикан“, така Пеканов отговори на въпрос дали преди време е получил покана да се включи в „Продължаваме промяната“.

Водещата го запита дали тогава би се присъединил в партия, ако президентът Радев направи такава, но и там той отвърна доста неточно: 

С Радев от няколко години поддържаме комуникация и онзи ден срещнах случайно мой политически опонент, който ме попита наистина ли ще правя партия и аз му казах „Не, аз съм технократ“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!